Napapijri SAXY - T-shirt med print print print - bright vit 6a594d

Superdry REWORKED - T-shirt med print - blå,
Wild salmon Flat (Rosa),
Breakit

Napapijri SAXY - T-shirt med print print print - bright vit 6a594d

Napapijri SAXY - T-shirt med print print print - bright vit 6a594d

Material & skötsel

Material100% bomull

TygJersey

SkötselrådTorktumlas ej, 30°C maskintvätt

Produktinformation

HalsRundad

TransparensDelvis

MönsterTryck

ArtikelnummerNA622O02E-A11

Ekonomi & skatt

Dorotea Pettersson. Foto: Åsa Siller.

Mässing rörlampor för lödning med kopparrör 22mm x 3/4 "hona,

Reporter

The Holy Family,BRUEGHEL Jan the Elder,50x40cm,

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn

Gustaf Rosensköld

Einhell Borr- och mejselset 5 delar SDS-Max 4258099,

Först och främst: att vänta med att ta itu med saker behöver inte nödvändigtvis handla om prokrastination. Och ibland kan det finnas skäl att vänta med saker, menar tidscoachen Dorotea Petterson, som i många år coachat och hållit kurser om effektivitet och den här månaden kommer ut med boken Jag ska bara – konsten att få det gjort i tid på temat.

Hon utgår från amerikanske organisationspsykologen Piers Steels definition, som slår fast att prokrastination är när vi frivilligt skjuter upp saker vi tänkt göra, trots att vi vet att det kommer att få negativa konsekvenser.

Ett beteende som de flesta – entreprenörer och andra – nog kan känna igen sig i. Så varför gör vi det?

Skrivbok Vetlanda,The Trinity and SS.Romuald and john the,Nardo di Cione,60x40cm,Poster - & marmor No.2 30x40cm,

“Och just i stunden när vi tänker att “det blir nog bra ändå” eller “jag har löst det innan” och skjuter på något jobbigt, då är vi väldigt glada. Därför gör vi om det om och om igen”, säger Dorotea Pettersson.

Dorotea Pettersson vill slå ett slag för konsten att arbeta fokuserat även innan de sista skälvande timmarna.

“Det fokuset kan du få i början också. Känslan av att prestera bättre i sista sekund är sann, men den är påtvingad – och du kan skapa den själv,” säger hon.

Så hur ska det gå till? Här är fem av Dorotea Petterssons tips till prokrastinerande entreprenörer.

Napapijri SAXY - T-shirt med print print print - bright vit 6a594dNapapijri SAXY - T-shirt med print print print - bright vit 6a594dNapapijri SAXY - T-shirt med print print print - bright vit 6a594dNapapijri SAXY - T-shirt med print print print - bright vit 6a594dNapapijri SAXY - T-shirt med print print print - bright vit 6a594dNapapijri SAXY - T-shirt med print print print - bright vit 6a594dNapapijri SAXY - T-shirt med print print print - bright vit 6a594dNapapijri SAXY - T-shirt med print print print - bright vit 6a594dNapapijri SAXY - T-shirt med print print print - bright vit 6a594dNapapijri SAXY - T-shirt med print print print - bright vit 6a594dNapapijri SAXY - T-shirt med print print print - bright vit 6a594dNapapijri SAXY - T-shirt med print print print - bright vit 6a594d

Napapijri SAXY - T-shirt med print print print - bright vit 6a594d

“Det hjälper dig att se vad som är viktigt. Som entreprenör och framför allt ensamföretagare är flera saker ofta lika viktiga, men vi kan inte göra allt samtidigt. Då är det viktigt att konkretisera”, säger Dorotea Pettersson, som själv föredrar att skriva att göra-listor med papper och penna.

Alberto Zago Sandaler - fuxia,Carmela Sneakers - vit,

Poster - Lets get lost No.1 40x50cm,

“Vad är det jag vill uppnå och hur kommer det kännas? Det kan verka okonkret, men ju bättre vi är på att se oss som den personen vi blir, desto bättre blir vi på att få saker gjorda eftersom vi då vet vad de kan leda till", säger hon.

“Det handlar hela tiden om att bara börja med det som är tufft. Börja med att ge uppgiften fem minuter och fortsätt längre om det lossnar. Annars ger du dig själv fem nya minuter senare under dagen eller nästa dag”, tipsar Dorotea Petterson.

Ladida Babygym Sosa Flower Musical Party,Eppicotispai Ostgaffel 65x25 mm,

“Det handlar om fokus – gör klart. Antagligen var det du höll på med viktigt från början. En sak i taget, det rådet brukar jag ge ofta."

“Helt perfekta resultat är sällan nödvändiga. I din egen profession har du en bild av vad som är perfekt – och vad det är i din värld vet inte kunden”, säger Dorotea Pettersson.

Vill du slippa drunkna i mejlkorgen? Här är Google-grundarens oväntade tips.

Poster Knappar, 50x70 cm,

På breakit.se sparar vi information om ditt besök i kakor. Se vår policy.

OK
LÄS MER