Plastskål Plastskål Plastskål Swirl Rosa 539551

Poster - Svart sten 21x30cm,
New Balance WRT30 - Sneakers - vit,
Breakit

Plastskål Plastskål Plastskål Swirl Rosa 539551

Plastskål Plastskål Plastskål Swirl Rosa 539551

Ekonomi & skatt

Dorotea Pettersson. Foto: Åsa Siller.

Victoria Shoes Sneakers - blanco,

Reporter

ONLY Play ONPKAILOOSE TEE - T-shirt med print - rhododendron,

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn

Gustaf Rosensköld

Wood Wood FLORA - Sweatshirt - dark grå melange,

Först och främst: att vänta med att ta itu med saker behöver inte nödvändigtvis handla om prokrastination. Och ibland kan det finnas skäl att vänta med saker, menar tidscoachen Dorotea Petterson, som i många år coachat och hållit kurser om effektivitet och den här månaden kommer ut med boken Jag ska bara – konsten att få det gjort i tid på temat.

Hon utgår från amerikanske organisationspsykologen Piers Steels definition, som slår fast att prokrastination är när vi frivilligt skjuter upp saker vi tänkt göra, trots att vi vet att det kommer att få negativa konsekvenser.

Ett beteende som de flesta – entreprenörer och andra – nog kan känna igen sig i. Så varför gör vi det?

ONLY ONLMAYE - Kofta - light grå melange/vit melange,Warehouse HORSE SHOE PRINT BLOUSE - Skjorta - ivory pattern,ONLY Play ONPROSETTA HOOD CURVY - Luvtröja - medium grå melange,

“Och just i stunden när vi tänker att “det blir nog bra ändå” eller “jag har löst det innan” och skjuter på något jobbigt, då är vi väldigt glada. Därför gör vi om det om och om igen”, säger Dorotea Pettersson.

Dorotea Pettersson vill slå ett slag för konsten att arbeta fokuserat även innan de sista skälvande timmarna.

“Det fokuset kan du få i början också. Känslan av att prestera bättre i sista sekund är sann, men den är påtvingad – och du kan skapa den själv,” säger hon.

Så hur ska det gå till? Här är fem av Dorotea Petterssons tips till prokrastinerande entreprenörer.

Plastskål Plastskål Plastskål Swirl Rosa 539551

“Det hjälper dig att se vad som är viktigt. Som entreprenör och framför allt ensamföretagare är flera saker ofta lika viktiga, men vi kan inte göra allt samtidigt. Då är det viktigt att konkretisera”, säger Dorotea Pettersson, som själv föredrar att skriva att göra-listor med papper och penna.

Superdry PREMIUM GOODS INFILL TEE - Långärmad tröja - cali röd heather,Versace Collection Sneakers - vit/blå,

Baby Milestone Blanket Keepsake OH BABY! Baby Shower New Baby...,

“Vad är det jag vill uppnå och hur kommer det kännas? Det kan verka okonkret, men ju bättre vi är på att se oss som den personen vi blir, desto bättre blir vi på att få saker gjorda eftersom vi då vet vad de kan leda till", säger hon.

“Det handlar hela tiden om att bara börja med det som är tufft. Börja med att ge uppgiften fem minuter och fortsätt längre om det lossnar. Annars ger du dig själv fem nya minuter senare under dagen eller nästa dag”, tipsar Dorotea Petterson.

Vaude UBN LEVTURA - Hikingskor - fjord blå,Eterna UNI STRETCH SUPER SLIM MINI KENT - Kostymskjorta - vit,

“Det handlar om fokus – gör klart. Antagligen var det du höll på med viktigt från början. En sak i taget, det rådet brukar jag ge ofta."

“Helt perfekta resultat är sällan nödvändiga. I din egen profession har du en bild av vad som är perfekt – och vad det är i din värld vet inte kunden”, säger Dorotea Pettersson.

Vill du slippa drunkna i mejlkorgen? Här är Google-grundarens oväntade tips.

Peak Performance LOGO - Sweatshirt - deep aqua,

På breakit.se sparar vi information om ditt besök i kakor. Se vår policy.

OK
LÄS MER